ГоловнаСуспільствоПодії

Ексголова департаменту ОПУ Кондзеля може бути причетна до вимагання хабарів за вплив на Кабмін

Також до цього може бути причетна колишня заступниця міністра культури Вікторія Ліснича.

Ексголова департаменту ОПУ Кондзеля може бути причетна до вимагання хабарів за вплив на Кабмін
Светлана Кондзеля
Фото: censor.net

Колишня голова департаменту Офісу президента Світлана Кондзеля і колишня заступниця міністра культури Вікторія Ліснича можуть бути причетні до вимагання хабарів за вплив на прийняття рішень Кабміном. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали суду.

На одному із засідань суду, де розглядалося питання розсекречення їх прослуховування, прокурор зазначив, що група осіб, до складу якої входять співробітники апарату Ради, чиновники ОПУ, громадські діячі, серед яких Кондзеля і Ліснича, використовували свій авторитет і знайомства серед керівників і співробітників органів влади і спільно здійснювали дії, спрямовані, ймовірно, на отримання хабарів для себе або третіх осіб "у поєднанні з вимаганням такої вигоди за вплив на прийняття рішень посадовими особами Кабінету Міністрів та інших центральних органів виконавчої влади, уповноваженими на виконання функцій держави".

Нагадаємо, НАБУ затримало Кондзелю за підозрою в шахрайському заволодінні 150 тис. доларів. Затримано також спільницю Кондзелі - ексзаступницю міністра культури. Зловмисниці вимагали з фізичної особи 300 тис. доларів за сприяння в призначенні на керівну посаду в НАК "Нафтогаз України".

15 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід керівниці одного з головних департаментів Офісу президента України. Підозрювану в хабарництві Світлану Кондзелю суд відправив під домашній арешт

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram