ГоловнаСуспільствоЖиття

Німецькі екологи виступили проти добудови "Північного потоку-2" взимку і навесні

Ділянка трубопроводу, яку зараз будують, розташована в зоні європейського пташиного заповідника.

Німецькі екологи виступили проти добудови "Північного потоку-2" взимку і навесні
Cудно Pioneering Spirit ведет укладку газопровода в шведских территориальных водах
Фото: nord-stream2.com

Екологічні організації в Німеччині виступили проти добудови російського газопроводу "Північний потік-2" взимку і навесні 2020 року, тому що це може нашкодити мільйону перелітних птахів у регіоні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на сюжет Deutsche Welle.

Після отримання дозволу від Данії на прокладання труб в її територіальних водах для того, щоб продовжити будівництво решти газопроводу, компанії-оператору проєкту потрібно продовжити дозвіл на будівництво в Німеччині ще на декілька місяців.

"Збільшення часу будівництва в першу чергу позначається на перелітних птахах. Ділянка трубопроводу, яку зараз будують, розташована в зоні європейського пташиного заповідника. У найближчі кілька місяців туди прилетять більш ніж мільйон морських птахів. Саме тому спочатку планували завершити будівництво до кінця грудня, щоб не завдавати шкоди перелітним птахам", - зазначив представник німецької неурядової організації "Союз охорони природи та біорізноманіття" Кім Детлофф.

Раніше ця організація вже оскаржувала дозвіл на будівництво й експлуатацію газопроводу в суді. При цьому екологи наголосили, що оскільки залишилося побудувати лише 7-8% "Північного потоку-2", боротися з його будівництвом стає все складніше.

Нагадаємо, 7 грудня Сенат США проголосував за оборонний бюджет на 738 млрд доларів, який включає введення санкцій проти газопроводу "Північний потік-2" і виділення військової допомоги Україні. Накладення санкцій проти пов'язаних з Росією трубопроводів аргументовано "забезпеченням енергетичної безпеки Європи".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти цих санкцій і заявила про наміри вести рішучі розмови про це. Відзначають, що з введенням санкцій проти проєкту "Північний потік-2" Сполучені Штати посилюють тиск на Німеччину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram