ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київметробуд" достроково змінив наглядову раду через повільне будівництво метро на Виноградар

"Це рішення назріло вже давно".

"Київметробуд" достроково змінив наглядову раду через повільне будівництво метро на Виноградар
Фото: www.segodnya.ua

Акціонери ПАТ "Київметробуд", які є генпідрядником з будівництва метро на Виноградар, вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії і обрати її новий склад через низькі темпи будівництва.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", яка представляє акціонерів "Київметробуду".

Відповідне рішення було прийнято під час позачергових загальних зборів акціонерів підприємства 17 грудня.

Головою наглядової ради "Київметробуду" на першому засіданні нового складу обрано Олега Токарєва.

"Підземка у столиці будується вкрай незадовільними темпами, тому акціонери були змушені вжити заходи, щоб відновити темпи будівництва метро і повернути професіоналів на роботу у компанію. Таке рішення назріло вже давно", - зазначив ексглава ПАТ "Київметробуд" Володимир Петренко.

Старший партнер "Ілляшев та Партнери" Роман Марченко заявив, що збори акціонерів було проведено у повній відповідності до вимог чинного законодавства.

"У разі спроб блокувати роботу або привласнити кошти компанії у "транзитний" період будь-якими особами, в тому числі зі складу попереднього менеджменту, винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - зазначив він.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року "Київметробуд" виграв аукціон на будівництво метро на Виноградар у Києві, оскільки компанія запропонувала ціну за виконання робіт на 12 млн грн нижчу від очікуваної вартості.

На Prozorro було завершено аукціон на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції «Сирець» на Виноградар з електродепо у Подільському районі (ділянка від станції "Сирець" до станції "Проспект Правди" з двома станціями ("Мостицька" і "Проспект Правди" ) і ділянкою вилочного відгалуження у бік станції "Виноградар" (I черга будівництва).

У листопаді цього року повідомляли про будівництво першого тунелю (вентиляційного ходка) між станціями "Мостицька" і "Проспект Правди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram