ГоловнаСуспільствоОсвіта

Європарламент має намір виділити €210 млн на освіту в Україні

ЄС має намір збільшити фінансування програми "Еразмус+".

Європарламент має намір виділити €210 млн на освіту в Україні
Фото: EPA/UPG

Європейський парламент має намір виділити 210 млн євро на освіту в Україні у 2021-2028 роках. Про це повідомив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас на пресконференції.

"Коли Європейська комісія пропонувала бюджет на наступний бюджетний період, то включила пропозицію збільшити фінансування програми "Еразмус+", у свою чергу Європейський парламент запропонував потроїти цю суму", - зазначив він.

Він також повідомив, що на наступні 7 років зміни в основних елементах програми "Еразмус+" не передбачаються, однак очікується розвиток співпраці з країнами-партнерами.

У період з 2014 по 2020 рік ЄС виділив близько 70 млн євро на сферу освіти в Україні, в тому числі програму "Еразмус+".

Згідно з даними міністра освіти Ганни Новосад, в цій програмі від України за період 2014-2019 узяли участь понад 4,5 тис. студентів і 4,3 тис. викладачів, а з країн ЄС в Україну приїхали близько 2 тис. студентів і 3 тис. викладачів.

Міністр також зазначила, що на цей момент Україна має намір залишатися країною-партнеркою, оскільки для того, щоб стати членом програми "Еразмус+", потрібен внесок близько 200 млн євро і вищий рівень освіти в українських університетах.

Нагадаємо, міністр освіти Ганна Новосад заявила, що на окупованих територіях збільшується кількість абітурієнтів, які хочуть навчатися у ВНЗ, які розташовані на контрольованій території. За її словами, 2019 року 1600 абітурієнтів з непідконтрольних територій Донбасу і 265 абітурієнтів з окупованого Криму вступили в  українські ВНЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram