ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну не пустили третього за ліком пропагандиста НТВ

Олексій Чеботарьов не зміг підтвердити мету свого візиту.

В Україну не пустили третього за ліком пропагандиста НТВ

Українські прикордонники не пустили в країну співробітника російського телеканалу НТВ Олексія Чеботарьова.

Про це повідомляють на сайті російського телеканалу.

"Третьому за ліком кореспонденту НТВ було відмовлено у в'їзді. Цього разу в Незалежну не пустили Олексія Чеботарьова. Він не зміг підтвердити мету свого візиту", - йдеться в повідомленні.

Раніше був заборонений в'їзд іншим співробітникам телеканалу. 13 грудня пропагандист Сергій Савін повідомив, що він прилетів до Києва вранці і пішов на прикордонний контроль. Прикордонники повернули йому документи і вручили відмову в перетині держкордону.

14 грудня прикордонники затримали в аеропорту "Бориспіль" журналістку російського телеканалу НТВ Олександру Тонких, яка раніше відвідувала анексований Крим із порушенням українського законодавства. Їй також відмовили в перетині кордону і заборонили в'їзд в Україну на три роки.

Нагадаємо, напередодні російські пропагандисти телеканалу "Звезда" похвалилися репортажем з Майдану Незалежності. Однак виявилося, що громадяни РФ перетнули кордон як звичайні іноземці.

9 грудня на пресконференції в Парижі після переговорів у нормандському форматі президент Володимир Зеленський, реагуючи на питання російських журналістів, заявив: "Ви приїжджайте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, там товариш Соловйов - весело розповідає в Москві, що відбувається - а я завжди говорю, а ви приїжджайте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, очками. Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не забрудните".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram