ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла контрабанді запчастин для військових літаків у РФ

У РФ намагалися контрабандою відправити запчастини для Ан-72 і Ан-74.

СБУ запобігла контрабанді запчастин для військових літаків у РФ
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України запобігла контрабанді в РФ комплектуючих до військово-транспортних літаків Ан-72 і Ан-74. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Встановлено, що зловмисники, використовуючи підроблені товарно-супровідні документи, без отримання відповідних дозволів і погоджень Державної служби експертного контролю, здійснили протиправне оформлення військових авіаагрегатів на митно-вантажному складі в аеропорту «Київ»", - сказано в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

За інформацією спецслужби, обладнання планували направити замовникам, які діяли в інтересах Міноборони РФ. Вантаж повинен був надійти в Росію через треті країни.

Під час проведення спецоперації в зоні митного поста аеропорту "Київ", а також обшуків на складах і за місцем проживання фігурантів у Києві, правоохоронці вилучили комплектуючі до бойових літаків, митну та технічну документацію, яка доводить планування протиправних поставок.

Виконавцю угоди повідомлено підозру за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, в листопаді СБУ викрила незаконне вивезення з України в країни ЄС танкових двигунів. Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці виявили 20 двигунів від БМП-1, БМП-2, а також корпуси й інші деталі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram