ГоловнаСуспільствоПодії

Головна підозрювана у вбивстві Шеремета обговорювала можливість зробити "сакральну жертву" з Марусі Звіробій

"Потрібно використовувати момент і тупо давити Марусю".

Головна підозрювана у вбивстві Шеремета обговорювала можливість зробити "сакральну жертву" з Марусі Звіробій
Фото: МВС

Підозрювана у вбивстві Павла Шеремета волонтер Юлія Кузьменко (Лиса) обговорювала можливість скоєння злочину щодо волонтера Марусі Звіробій.

Про це на брифінгу в четвер розповів начальник кримінальної поліції Євген Коваль

"Співрозмовниці в цьому контексті згадують свою близьку знайому, волонтерку Марусю Звіробій як можливу сакральну жертву", - заявив він.

Після цього журналістам включили запис розмови Кузьменко з громадянкою Т. (Вася).

  • Вася: Нам потрібен герой-жертва.
  • Лиса: О, ось це номер один, я б сказала.
  • Вася: Герої у нас були різні, нам потрібна Вона. Нам потрібна героїня. Тому що попсовий персонаж "Слуги народу" можна переплюнути або геєм, або попом, або бабою. Потрібно використовувати ось цей момент, коли зараз пресують Марусю і Федину, і тупо давити Марусю, щоб вона взяла на себе.
  • Лиса: Ну, це непогана взагалі тема.
  • Вася: Нам потрібно, щоб якась баба стала проводом. Мужики вже не канають. Нам потрібна Жанна д'Арк, знаєш?
  • Лиса: Ну, Маруся, звичайно, оптимально на цю тему підходить.

Нагадаємо, що 6 жовтня Софія Федина разом з волонтером Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорювали варіанти загибелі президента Володимира Зеленського, який перед цим відправився на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний ... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову. Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи накрили", - говорить на цьому відео Федина.

Після цього на Федину та Звіробій відкрили кримінальні провадження, які в опозиції назвали переслідуванням за погляди і обмеженням свободи слова в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram