ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві один з начальників Держохорони насмерть збив пенсіонерку

Правоохоронцеві загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

У Києві один з начальників Держохорони насмерть збив пенсіонерку
Фото: Виталий Мирошниченко

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику одного з відділів Управління державної охорони за порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть літньої жінки. Про це повідомляє пресслужба бюро.

Правоохоронець, керуючи власним автомобілем SKODA, рухаючись заднім ходом, наїхав на літню жінку. На той момент потерпіла перебувала на нерегульованому пішохідному переході. Від отриманих ушкоджень жінка померла на місці події.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому кваліфікують ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто кримінальний злочин).

У разі доведення провини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

Нагадаємо, 27 вересня цього року ДБР затримало поліцейського, який збив людей на зупинці громадського транспорту, в результаті чого загинула одна людина. За попередньою інформацією, на момент ДТП чоловік був у стані алкогольного сп'яніння. Йому також інкримінують ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram