ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські пропагандисти телеканалу "Звезда" похвалилися репортажем із Майдану

Громадяни РФ перетинали кордон як звичайні іноземці.

Російські пропагандисти телеканалу "Звезда" похвалилися репортажем із Майдану
Фото: twitter.com/zvezdanews

Знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ "Звезда" прилетіла до Києва і похвалилася, що записала репортаж із Майдану Незалежності.

Про це повідомляють у твітері телеканалу.

"Наша знімальна група летить до Києва. Пан президент Володимир Зеленський на пресконференції (в Парижі, - ред.) сам запросив журналістів у гості. Ми вирішили перевірити, чи тримає він обіцянку, чи пропустять нас через митницю. Поруч зі мною оператор у повному спорядженні - техніка і мікрофон з нашим логотипом (на кадрах із київського аеропорту на мікрофоні немає логотипа, - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Пропагандисти кажуть, що заборона на в'їзд для російських репортерів діяла з 2014 року. Однак вони зізналися, що приїжджали в Україну і раніше, під вигаданими приводами: говорили, що їдуть на концерт, на побачення або що очікує хвора бабуся.

У Державній прикордонній службі Бі-бі-сі пояснили, що громадяни РФ перетинали кордон як звичайні іноземці. Вони не повідомили, що є представниками ЗМІ, зокрема "Звезды". Щодо саме цих громадян РФ ніяких доручень на обмеження в'їзду від інших правоохоронних органів Держприкордонслужба не отримувала.

Служба безпеки поки що не коментувала інциденту.

У Кремлі таку "сенсацію" назвали позитивним кроком.

"Давайте спиратися на те, що журналіст дійсно в'їхав - це позитивний знак. Як далі відбуватиметься робота - судити з одного дня неможливо. Давайте подивимося, що буде далі", - заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, на пресконференції в Парижі після переговорів у нормандському форматі Володимир Зеленський, реагуючи на питання російських журналістів, заявив: "Ви приїжджайте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, там товариш Соловйов - весело розповідає в Москві, що відбувається. А я завжди кажу - а ви приїжджайте просто. Що в нас відбувається - подивіться, походіть ніжками, ручками, очками. Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не забрудните".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram