ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський підписав закон про додаткові гроші для "Охматдиту"

Гроші будуть виділені з президентського фонду.

Зеленський підписав закон про додаткові гроші для "Охматдиту"
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський підписав закон про виділення 200 млн гривень на добудову лікувально-діагностичного комплексу національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це свідчить сайт Верховної Ради.

Зазначають, що документ 11 грудня було повернуто з підписом президента.

Нагадаємо, гроші передбачені в держбюджеті на 2019 рік для спеціального Фонду президента з питань підтримки освіти, науки і спорту.

Спочатку в держбюджеті 2019 року передбачили 600 млн гривень на добудову нового корпусу лікарні, але за рахунок великої кількості дорогих матеріалів, які купували за кордоном, цього виявилося недостатньо. Зеленський запропонував направити всі кошти президентського фонду на добудову лікарні.

Нормативно діяльність фонду не була врегульована і витрати з нього 2019 року не здійснювалося і не будуть здійснюватися до кінця року. 31 жовтня 2019 року Верховна Рада внесла зміни до держбюджету-2019, в тому числі скоротивши фінансування Фонду президента на 800 млн гривень, до 200 млн гривень.

Перша черга будівництва - новий корпус "Охматдиту" - почала приймати пацієнтів 26 квітня 2018 року. На той момент уряд обіцяв добудувати другу чергу до кінця 2019 року, але цього не сталося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram