ГоловнаСуспільствоЖиття

Директорку згорілого одеського коледжу відправили під домашній арешт

Поки що їй інкримінують службову недбалість, але можуть оголосити підозру за порушення правил пожежної безпеки.

Директорку згорілого одеського коледжу відправили під домашній арешт
Фото: Думская

Київський районний суд Одеси відправив директорку згорілого одеського коледжу економіки і права Любов Кочергу під цілодобовий домашній арешт з обов'язковим носінням електронного браслета. Про це повідомляє Одеський ресурс "Думська" в телеграмі.

"Жінці наразі інкримінують лише службову недбалість з тяжкими наслідками - це до 5 років позбавлення волі. Після отримання результатів експертиз їй можуть оголосити про підозру ще й за ст. 270 КК - порушення правил пожежної безпеки, до 8 років позбавлення волі", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі сталася пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Повідомляли, що пожежа могла виникнути через проблеми з проводкою, яку не змінювали з 1966 року. Всього з-під завалів дістали вісім тіл.

Число загиблих у результаті пожежі зросло до 12 осіб.

9 грудня директорці згорілого коледжу Любові Кочерзі висунули підозру в службовій недбалості. У коледжі не було дотримано правил пожежної безпеки. Студенти закладу також розповідали, що під час пожежі ніяких попереджувальних сигналів не було, всі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram