ГоловнаСуспільствоПодії

На одній з ділянок Одеського коледжу є загроза обвалення перекриття

Через це довелося призупинити розбирання завалів.

На одній з ділянок Одеського коледжу є загроза обвалення перекриття
Фото: dsns.gov.ua

Рятувальники продовжують розбирати завали згорілого Одеського коледжу економіки, однак на одній з ділянок роботи довелося призупинити через загрозу обвалення перекриття. Про це повідомили в пресцентрі ДСНС.

"Роботи в секторі А-3 припинено у зв'язку із загрозою обвалення перекриття другого поверху. Проводяться роботи на першому поверсі сектора А-1 в напрямку сектора А-3 зі встановлення підпірних балок під другий поверх. Проведено роботи з демонтажу 5 і 6 поверхів аварійної стіни (сектор D). Демонтаж стіни тимчасово призупинено. Усього з початку розбирання завалу вивезено близько 1 496 м куб. будівельних конструкцій", - сказано в повідомленні рятувальників.

У внутрішньому дворі коледжу встановили 733 дерев'яні піддони і вивантажили 2013 мішків із сіном для амортизації під час здійснення демонтажу стіни.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Повідомляли, що пожежа могла виникнути через проблеми з проводкою, яка не змінювалася з 1966 року. Усього з-під завалів дістали вісім тіл. Упізнано трьох осіб: викладачку інформатики Ганну Бортюк, секретаря Марину Коваль, студента Кирила Трофимчука. Студентка Ксенія Бабенко і рятувальник Сергій Шатохін померли в лікарні від отриманих під час падіння травм.

Число загиблих у результаті пожежі зросло до 12 осіб.

9 грудня директорці згорілого коледжу Любові Кочерзі оголосили підозру у службовій недбалості. У коледжі була порушена пожежна безпека. Студенти установи також розповідали, що під час пожежі не лунало попереджувальних сигналів, усі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram