ГоловнаСуспільствоПодії

У Ворзелі вкрали і знайшли пам'ятник воїнам АТО

На пошуки поліцейським знадобилося кілька годин.

У смт Ворзелі Київської області на вулиці Кленовій повністю знищили пам'ятник бійцям АТО у вигляді ангела. Крадіжку помітила місцева жителька близько 11:00 і повідомила про це в поліцію.

"Очам не повірила - замість пам'ятника, постаменту і плитки з парканом посеред скверу було порожнє місце, залишили тільки тую", - розповіла жінка кореспонденту LB.ua.

Фото: facebook.com/Таїсія Масіна

Незабаром приїхали кілька машин Ірпінського відділення поліції в повному складі, на місце також виїхав глава Ірпінського відділу поліції ГУНП полковник Олег Петренко. На місці провели слідчі дії, знайшли свідків події, навіть, як розповідають очевидці, зробили зліпки слідів. За словами свідків, о 8:00 ранку в сквері бачили трактор і вантажівку.

До вечора пресслужба поліції Ірпеня опублікувала фото знайденого пам'ятника і повідомлення про те, що поліція знайшла вандала, громадянина П., який викинув пам'ятник і плитку з постаментом в болото як сміття.

Фото: facebook.com/IrpinPolice

У повідомленні йдеться, що для пошуку кинули всі сили, адже крадіжку скоїли вандали, "які проявили явну неповагу до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом".

Правоохоронці знайшли і затримали чоловіка, який скоїв вище вказане правопорушення. Ним виявився місцевий житель. Чоловік викинув пам'ятник як непотріб на смітник.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група.

Пам'ятник воїнам АТО встановили в сквері в жовтні 2016 місцеві активісти. Жителі також використовували цю територію як сквер. Частина території влада віддала під забудову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram