ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ направить на лікування за кордоном 119 пацієнтів

Усім пацієнтам зроблять трансплантацію необхідних органів.

МОЗ направить на лікування за кордоном 119 пацієнтів
Під час мітингу під кабміном ‘Трансплантація - життя’, де родини важкохворих вимагали фінансування операцій
Фото: Цензор

Міністерство охорони здоров'я найближчим часом у рамках програми "Лікування громадян України за кордоном" направить на трансплантацію 119 пацієнтів. Про це повідомляє пресцентр МОЗ.

119 пацієнтів, хвороби яких поки що не лікують в Україні, найближчим часом отримають необхідне лікування в закордонних клініках за кошти Державного бюджету України. Таке рішення прийнято на засіданні Комісії МОЗ України з питань направлення на лікування за кордоном 5 грудня. На зазначену програму уряд додатково виділив з держбюджету 233,78 млн грн.

Відзначають, що 60 українців, серед яких 4 дитини, буде направлено на трансплантацію нирок. 9 пацієнтам профінансовано трансплантацію печінки, 4 українців направлять на трансплантацію серця. Крім того, прийнято рішення про направлення й оплату трансплантації кісткового мозку для 46 пацієнтів, у тому числі 12 дітей.

Нагадаємо, в липні повідомляли, що за перше півріччя 2019 року МОЗ направило на лікування за кордоном 272 українців, з яких 70 - діти.

З них на трансплантацію кісткового мозку направлено 106 осіб, на трансплантацію нирок - 102 людини. Також за програмою 19 осіб відправили на трансплантацію печінки, серця і комплексу серце-легені - 12 осіб, нирок і печінки - 13, двох направлено на трансплантацію легень, на інші види операції 12 осіб. Окрім того, проїзд на лікування МОЗ оплатило шістьом пацієнтам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram