ГоловнаСуспільствоЖиття

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив голодування

Голодування пов'язане з питанням передачі будівлі храму святих Володимира й Ольги у Сімферополі у власність ПЦУ.

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив голодування
Фото: krymr

Сьогодні, 10 грудня, архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент (Кущ) біля будівлі Кабміну оголосив безстрокове голодування у зв'язку із зволіканням вирішення питання передачі будівлі кафедрального храму святих Володимира й Ольги в Сімферополі Кримської єпархії у власність ПЦУ. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Офіційно заявляю: з цього дня я починаю безстрокове голодування. Доти, доки Кабінет Міністрів України не вирішить питання захисту релігійних свобод на території Криму, гарантування безпеки духовенству Кримської єпархії ПЦУ. Поки Кабінет Міністрів своїми рішеннями не забезпечить збереження церковного майна, а це не тільки приміщення, а й ікони, які можна вважати сучасним сакральним мистецтвом", - сказав архієпископ Климент.

За його словами, він припинить голодування тільки після "виконання низки конкретних дій з боку української влади".

"Вимога: зустріч з прем'єр-міністром України, визначення терміну, коли питання, які впродовж п'яти років ставилися перед Кабінетом Міністрів, будуть вирішені. До того часу я не припиню голодування. Якщо вони зроблять це впродовж тижня - добре. Якщо ні, то з Києва мене вивезуть або в труні, або з постановою (Кабміну) я поїду в Крим", - підкреслив архієпископ.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зазначив, що Климент "роками просить про просту річ - щоб держава Україна передала будівлю кафедрального храму святих Володимира й Ольги у Сімферополі у власність Кримської єпархії ПЦУ".

Нагадаємо, в листопаді архієпископ Климент передав лист Путіну з проханням не знищувати українську православну церкву в Криму. "У листі я описав проблему. І просив вирішити три питання. Перше - це питання реєстрації, друге - питання збереження храму, і третє питання - про те, щоб за нами залишилося все те, що було в української громади до 2014 року. Я просив, щоб Путін дав відповідне доручення Аксьонову і той прийняв рішення", - повідомляв архієпископ. 

Православна церква України звернулася в ООН і ОБСЄ через тиск на українську церкву в Криму.

Раніше повідомляли, що окупаційна влада Криму намагається забрати храм ПЦУ в Сімферополі. Архієпископ Климент також повідомив, що окупанти намагаються знести храм української церкви в Євпаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram