ГоловнаСуспільствоПодії

З колонії в Житомирській області втекли двоє в'язнів

Одного засуджено за крадіжку, іншого - за зберігання наркотиків.

У Житомирській області з Райківської виправної колонії втекли в'язні Микола Мойсеєнко та Геннадій Мазуренко. Вони зникли в ніч з 8 на 9 грудня, повідомили в пресслужбі обласної поліції.

Микола Мойсеєнко, 1980 року народження, був засуджений за ч. 3 ст. 195 - крадіжка. Його прикмети: зріст 160 см, волосся темно-русяве з сивиною, очі сірі. Був одягнений в сіру куртку.

Микола Мойсеєнко
Фото: zt.npu.gov.ua
Микола Мойсеєнко

"Також серед розшукуваних - Геннадій Мазуренко, 1985 року народження. У 2017 році був засуджений за злочин, передбачений ст. 309 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання або перевезення наркотичних та психотропних речовин без мети їх збуту", - додали правоохоронці. 

Геннадій Мазуренко
Фото: zt.npu.gov.ua
Геннадій Мазуренко

Всіх, хто має інформацію про їхні місця перебування, попросили звернутися в поліцію за номером 102 або (04143) 2-11-02, (0412) 40-74-20.

Нагадаємо, що у 2016 році перевірка Райківської колонії виявила масові порушення утримання ув'язнених. На 512 засуджених у їдальні було тільки 30-40 тарілок і ложок. Води не було. В меню передбачені салати зі свіжих овочів, але "жодного овочу на території їдальні виявлено не було, як і слідів м'яса в супі". Особи, поміщені в дисциплінарний ізолятор, не мають доступу до питної води, оскільки кранів немає. Вода надавалася на вимогу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram