ГоловнаСуспільствоПодії

Ексначальник слідчого управління ГПУ Щербина вийшов під заставу

Сума склала понад 2 млн гривень.

Ексначальник слідчого управління ГПУ Щербина вийшов під заставу
Фото: НАБУ

Колишній начальник Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігор Щербина вийшов із СІЗО під заставу 2,1 млн гривень. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Заставу внесли в п'ятницю, 6 грудня", - повідомив він.

За словами джерела, Щербина вийшов того ж дня.

Нагадаємо, 3 грудня НАБУ провело обшук у близького соратника голови ДБР Романа Труби Ігоря Щербини після того, як він разом зі своїм знайомим намагався продати закриття справи в Державному бюро розслідувань за 150 тисяч доларів і вже встиг отримати половину суми.

Президент Володимир Зеленський назвав затриманого напередодні детективами НАБУ Ігоря Щербину правою рукою директора ДБР Романа Труби.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд узяти Щербину під варту і як альтернативу встановити заставу в розмірі 3,6 млн гривень.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що затриманий за хабар у 150 тисяч доларів Ігор Щербина не працював ні офіційно, ні неофіційно в Державному бюро розслідування.

5 грудня ВАКС заарештував Щербину з правом застави понад два мільйони гривень.

6 грудня Вищий антикорупційний суд узяв під варту з альтернативою застави 576 300 гривень підприємця, якого слідство вважає спільником колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ Ігоря Щербини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram