ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігівській області отруїлося троє дітей, помер 9-річний хлопчик

Діти перебувають у реанімації у важкому стані.

У Чернігівській області отруїлося троє дітей, помер 9-річний хлопчик
Фото: Народна правда

У селі Стахорщина Новгород-Сіверського району Чернігівської області отруїлися невідомою речовиною троє дітей 2005, 2007 та 2010 років народження. Наймолодша дитина померла, інших доставили в лікарню. Про це повідомив департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації.

"Дітей у важкому стані госпіталізували в реанімаційне відділення Новгород-Сіверської центральної районної лікарні, де одна дитина померла", - сказано в повідомленні.

Відзначають, що двох дітей, які вижили, доставили в обласну дитячу лікарню. Триває з'ясування обставин трагедії, відкрито кримінальне провадження.

Представниця обласної поліції Юлія Ковтун повідомила, що, за попередньою інформацією, діти, гуляючи на вулиці, спробували борщівник і запили його водою з річки, передає "Укрінформ".

Деякі види борщівника - отруйні. Ворсинки рослини і сік викликають опіки, нудоту, ядуху, підвищення температури, алергічну реакцію, внаслідок чого на тілі можуть залишитися шрами.

Нагадаємо, у вересні на Закарпатті в Мукачеві сталося масове отруєння дітей у школі, троє школярів потрапили в реанімацію. Трьох дітей доправили в лікарню з втратою свідомості, судомами, а ще трьох - з отруєнням середньої тяжкості. Пізніше одну дитину довезли батьки. Всі діти скаржилися на сильний головний біль і нудоту.

За попередньою інформацією, діти отруїлися газом з балончика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram