ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області начальник підрозділу митниці попався на систематичному хабарництві

Чиновник сприяв у незаконному зменшенні встановлених мит.

У Херсонській області начальник підрозділу митниці попався на систематичному хабарництві
Фото: СБУ

СБУ затримала на систематичному хабарництві начальника одного з підрозділів митниці Державної фіскальної служби в Херсонській області, Криму і Севастополі. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За різні суми "винагороди" чиновник гарантував підприємцям сприяння в незаконному зменшенні встановлених мит. Зловмисник також обіцяв не створювати штучних перешкод під час митного оформлення товарів.

Чиновник був керівником спільної міжвідомчої групи з протидії мінімізації митних платежів у регіоні. Для реалізації цієї схеми він також залучав своїх підлеглих і намагався впливати на представників інших контролюючих органів.

Правоохоронці затримали зловмисника біля робочого місця після отримання чергового хабара.

Йому вже повідомили про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Почали провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, СБУ запобігла витоку конфіденційної інформації в РФ з держустанов, військових частин і комунальних підприємств Житомирської області.

Незаконне програмне забезпечення було виявлено на понад 50 комп'ютерах. Використання заборонених програм створювало передумови для доступу спецслужб РФ до державних інформаційно-телекомунікаційних систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram