ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" засудила чоловіка до 14 років в'язниці за "шпигунство" на користь СБУ

Місцевий житель нібито збирав і передавав матеріали співробітникам спецслужби через інтернет.

"ДНР" засудила чоловіка до 14 років в'язниці за "шпигунство" на користь СБУ
Фото: politeka.net

Бойовики "ДНР" засудили чоловіка, жителя окупованої території, до 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за нібито "шпигунство" на користь служби безпеки України.

Про це повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на так звану "Генпрокуратуру ДНР".

Окупанти стверджують, що Ставцев Є.Ю. в червні-жовтні 2017 року "за завданням іноземної розвідки" періодично приїжджав на підконтрольну територію, збирав відомості і фотографував об'єкти, що цікавлять СБУ. Зібрані матеріали чоловік нібито передавав співробітникам спецслужби через інтернет.

Зазначають, що вирок виносила "апеляційна палата Верховного суду ДНР" і він уже набув чинності.

Нагадаємо, наприкінці листопада Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання "української шпигунки" в Севастополі.

Переслідування за звинуваченням у "шпигунстві" - поширена практика на окупованих територіях. Сепаратистські ЗМІ часто повідомляють про такі "вироки" для місцевих жителів. При цьому раніше в доповідях Управління верховного комісара ООН з прав людини в Україні неодноразово заявляли про грубі порушення під час "розслідування" і "судового розгляду" таких справ. Зокрема, затриманих апріорі вважали винними і подальші дії були формальними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram