ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський назвав умови для амністії в ОРДЛО

Відповідний закон прийнято в 2014 році, але він не набув чинності.

Зеленський назвав умови для амністії в ОРДЛО
Фото: канал "Украина"

Президент Володимир Зеленський дав зрозуміти, що готовий підписати закон про амністію на окупованій території Донецької та Луганської областей у випадку виконання низки умов.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна".

"Закон про амністію голосувався у Верховній Раді України, він просто не був підписаний. Його проголосували кілька років тому", - нагадав Зеленський.

Закон про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей було прийнято 16 вересня 2014 року на закритому засіданні Верховної Ради. Президент Петро Порошенко його так і не ввів в дію.

"Коли ми побачимо після "нормандії" [саміту в Парижі 9 грудня], що виводяться війська, роззброюються незаконні формування, якщо у нас буде безпека на тій території, якщо у нас з'явиться можливість проводити вибори, тоді ми будемо говорити про амністію", - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що під амністію потраплять лише ті, у кого не було "рук в крові".

Нагадаємо, 14 вересня глава МЗС України Вадим Пристайко заявляв, що повної амністії для бойовиків на Донбасі нинішня дипломатія не розглядає. За його словами, Україна не погодиться на вибори на Донбасі на умовах бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram