ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував "праву руку Труби" Щербину і призначив йому заставу в 2 млн гривень

Його підозрюють у шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної винагороди за закриття кримінального провадження.

Суд заарештував "праву руку Труби" Щербину і призначив йому заставу в 2 млн гривень
Фото: facebook/Вищий антикорупційний суд

Вищий антикорупційний суд заарештував з правом застави в два мільйони гривень колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербину, йдеться на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у facebook.

Його підозрюють у шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної винагороди за закриття кримінального провадження. ВАКС частково задовольнив клопотання НАБУ.

"Застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 2 130 100 гривень застави", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, 3 грудня НАБУ провело обшук у близького соратника голови ДБР Романа Труби Ігоря Щербини після того, як він разом зі своїм знайомим намагався продати закриття справи в Державному бюро розслідувань за 150 тисяч доларів і вже встиг отримати половину суми.

Президент Володимир Зеленський назвав затриманого напередодні детективами НАБУ Ігоря Щербину правою рукою директора ДБР Романа Труби.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд взяти Щербину під варту і як альтернативу встановити заставу в розмірі 3,6 млн гривень.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що затриманий за хабар у 150 тисяч доларів Ігор Щербина не працював ні офіційно, ні неофіційно в Державному бюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram