ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваний у справі Садового чиновник подав апеляцію на запобіжний захід

Суд призначив йому заставу в 154 000 грн.

Підозрюваний у справі Садового чиновник подав апеляцію на запобіжний захід
Сергей Коровайник на суде
Фото: city-adm.lviv.ua

В.о. директора департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник, який є фігурантом кримінального провадження щодо мера Львова Андрія Садового, подав апеляцію на обраний йому запобіжний захід у вигляді застави 154 000 грн. Про це пишуть "Українські новини". Прокуратура просила для нього 7 млн застави.

Адвокати Коровайника Олена Талалаєва і Руслан Юхименко повідомили, що суд ще не розглянув апеляцію.

Запобіжний захід Коровайнику обрав 28 листопада Вищий антикорупційний суд. Крім внесення застави, суд зобов'язав його прибувати до слідчих, прокурорів і суддів на першу вимогу, повідомляти про зміну свого місця проживання та / або роботи; утримуватися від спілкування з потерпілим і його представниками, а також свідками в цьому кримінальному провадженні. Також Коровайник був зобов'язаний здати закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд за межі України.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га під індустріальний парк.

Слідчі вважають, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично перебуває у власності Рясне-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів 2016 року проводили обшуки в міськраді Львова, а самого Андрія Садового в липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

Згодом у Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі заявили, що відкрили справу на посадових осіб Львівської міської ради. Їх підозрюють у зловживанні владою під час будівництва індустріального парку в мікрорайоні Рясне.

26 листопада Садовий заявив, що Генпрокуратура порушила на нього нову справу через пропозиції обміняти лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука на українських військовополонених у РФ.

27 листопада у ВАКС пройшло засідання з обрання запобіжного заходу Садовому. Його були готові взяти на поруки мер Києва Віталій Кличко і кілька колишніх і нинішніх нардепів. Суд призначив йому заставу понад мільйон гривень, прокуратура наполягала на заставі в 50 мільйонів грн.

3 грудня стало відомо, що захист мера Львова Андрія Садового оскаржив запобіжний захід у вигляді 1 млн гривень застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram