ГоловнаСуспільствоПодії

Через пожежу в Одесі зниклими вважаються 14 осіб

Відкритого вогню немає, проводять гасіння окремих осередків тління.

Через пожежу в Одесі зниклими вважаються 14 осіб
Фото: dumskaya.net

Станом на ранок 5 грудня через масштабну пожежу в Одеському коледжі зниклими безвісти вважаються 14 осіб. Про це повідомляє ДСНС.

"На 7-му годину 5 грудня відкритого вогню не спостерігається, підрозділи ДСНС проводять гасіння окремих осередків тління в будівлі. Спостерігається обвалення згорілих будівельних конструкцій усередині будівлі", - сказано в повідомленні.

У ДСНС відзначили, що 1 людина загинула і 27 осіб постраждали (з них 13 підлітків і 7 співробітників ДСНС). При цьому вчора перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомляв, що під час пожежі постраждало 29 осіб.

"Доля 14 осіб, які вважаються зниклими, наразі не відома. До ліквідації наслідків пожежі від ДСНС залучено 103 працівники особового складу і 16 одиниць техніки", - додали в ДСНС.

Нагадаємо, пожежа виникла вранці 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу Одеського коледжу економіки права та готельно-ресторанного бізнесу.

Спочатку рятувальники говорили, що горіли близько 700 кв. метрів, потім - 1000 кв. метрів, а до 12:10 площа пожежі зросла до 2000 кв. метрів. Також повідомляли про загрозу обвалення конструкцій і поширення вогню.

У результаті пожежі загинула 17-річна студентка коледжу. Серед зниклих - директор Інституту морської біології НАН України, доктор біологічних наук Борис Александров, 1958 року народження, і співробітниця ІМБ, кандидат біологічних наук Галина Іванович, 1954 року народження.

Обидва вчених перебували в згорілих сьогодні приміщеннях інституту на Троїцькій, 25 і після початку пожежі на зв'язок не виходили. У лікарні міста вони не надходили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram