ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ підтвердила затримання депутата від "Єдиної Росії" на адмінкордоні з Кримом

Він був причетний до організації блокпостів у Севастополі і "охорони громадського порядку".

На адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом СБУ затримала активного прихильника анексії півострова, члена російської правлячої політичної партії "Єдина Росія" горя Кучерявого. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Контррозвідники спецслужби дізналися, що член так званого Севастопольського регіонального відділення партії "Єдина Росія" планує прибути на материкову частину України для отримання українського паспорта.

Українській спецслужбі Кучерявий відомий своєю антиукраїнською позицією. У 2014 році, будучи учасником громадської організації "Автоканал Севастополя", він був причетний до організації блокпостів у Севастополі і "охорони громадського порядку".

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Росія нагородила його медаллю Міністерства оборони РФ "За повернення Криму" і ювілейним знаком ФСБ "Ветерани спецслужб Росії Захисникам Криму і Севастополя".

СБУ має намір повідомити Кучерявому про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК.

Нагадаємо, СБУ затримала одесита, який активно пропагував ідею створення "Одеської народної республіки" і федералізації південно-східних регіонів країни.

Чоловік публікував в соцмережах антиукраїнські гасла і провокував дестабілізацію соціально-політичної ситуації в регіоні. Також він публічно закликав до змін кордонів України і розпалював міжнаціональні конфлікти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram