ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрювані в убивстві сина Соболєва пів року тому пішли з батальйону УДА

Один із них був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Підозрювані в убивстві сина Соболєва пів року тому пішли з батальйону УДА
Фото: Lb.ua

Підозрювані в убивстві сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва пів року тому демобілізувалися з батальйону "Аратта" Української добровольчої армії. Один із них - Андрій Лаврега - брав участь у бойових діях на Донбасі з 18 років і пробув там два роки, пише "Українська правда" з посиланням на слова комбата Андрія Гергерта.

Так він спростував інформацію, озвучену на брифінгу поліції, що Лаврезі 19 років - він на рік старший. За участь у бойових діях Лаврега нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. Інший підозрюваний - Олексій Семенов - також покинув лави "Аратти", після чого з Лаврегою не виходив на зв'язок із колишніми товаришами по службі.

"Після демобілізації вони загубилися, ми пробували знайти контакти, але вони загубилися. Сказали, що наїлися війни", - повідомив Гергерт.

Комбат "Аратти" зазначив, що не піде на суд про обрання запобіжного заходу для підозрюваних. "Вони вбили дитину", - пояснив він.

Фото: Lb.ua

Пресслужба "Правого сектору", куди ЗМІ "записали" підозрюваних, офіційно спростувала інформацію про те, Лаврега і Семенов воювали в їхньому складі.

У "Правому секторі" 2014 року був їхній командир, але хлопці приєдналися до батальйону УДА вже після того, як Гергерт покинув ПС.

"Правий сектор" укотре підкреслює, що Андрій Гергерт і його бійці не мають жодного стосунку до ПС", - уточнили в пресслужбі.

Фото: dtp.kiev.ua

Нагадаємо, 1 грудня в Києві в результаті пострілу по машині загинув трирічний хлопчик. Вогонь вели по авто депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва. Згідно з Вікіпедією, Соболєв - український економіст, кандидат економічних наук, підприємець, директор дочірньої компанії "Нафтогазмережі", колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України", депутат Київської обласної ради.

Через 12 годин після події поліції вдалося затримати підозрюваних у вбивстві дитини

У поліції назвали три основні версії злочину: фінансово-економічна діяльність, сімейно-побутові проблеми або минула і нинішня діяльність батька загиблого. Сам хлопчик не був мішенню стрільця, але снайпер не врахував руху машини, через що куля влучила в дитину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram