ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі з початку доби не зафіксовано жодного обстрілу

У Мар'їнці через негоду знеструмлено близько 60 приватних будинків.

На Донбасі з початку доби не зафіксовано жодного обстрілу
Фото: Макс Левін

З початку поточної доби на Донбасі не зафіксовано жодного обстрілу. Про це повідомляє штаб ООС.

У зведенні відзначається, що в Мар'їнці в Донецькій області через негоду залишаються знеструмленими близько 60 приватних будинків на вулицях Тельмана та Жовтневій. "Українські ремонтні бригади готові, але не можуть почати відновлення електропостачання, адже гарантій дотримання режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ досі немає", - сказано в повідомленні.

На ділянці розведення сил біля Станиці Луганської оперативно-піротехнічний розрахунок ДержНС обстежив ґрунтові дороги, що ведуть до залізничних колій на наявність можливих вибухонебезпечних предметів.

На ділянці розведення №2 в районі Золотого - без змін.

На ділянці розведення №3 в районі силами і засобами ДержНС було розібрано три допоміжних споруди, а під час обстеження території вилучено 30 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку розведення сил і засобів на ділянці обстежено 29,94 га території, зібрано 418 вибухонебезпечних предметів та встановлено 118 вказівників зон небезпеки.

Нагадаємо, загальна кількість цивільного населення, яке постраждало від вибухонебезпечних предметів з початку бойових дій на Донбасі, становить понад тисячу осіб. Від мін загинуло 300 цивільних, з яких 27 дітей.

За попередньою оцінкою, площа районів, забруднених мінами і вибухонебезпечними предметами становить близько 7 тис. кв. км підконтрольних територій і орієнтовно 9 тис. кв. км окупованих територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram