ГоловнаСуспільствоВійна

З початку війни на Донбасі від мін загинуло 300 цивільних, з них 27 дітей

Загальна кількість постраждалих цивільних від вибухонебезпечних предметів - більш як тисяча.

З початку війни на Донбасі від мін загинуло 300 цивільних, з них 27 дітей
Фото: facebook.com/YuriiHarbuz

Загальна кількість цивільного населення, яке постраждало від вибухонебезпечних предметів з початку бойових дій на Донбасі, становить понад тисячу осіб. Від мін загинуло 300 цивільних, з яких 27 дітей. Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міноборони.

За попередньою оцінкою, площа районів, забруднених мінами і вибухонебезпечними предметами становить близько 7 тис. кв. км підконтрольних територій і орієнтовно 9 тис. кв. км окупованих територій.

Об'єкти інфраструктури перебувають в критичному стані, оскільки іноді до них неможливий доступ через снаряди і саморобні вибухівки.

Щоб запобігти новим жертвам, на звільнених територіях Донецької та Луганської областей для різних категорій населення регулярно проводять заходи про загрозу, яку представляють міни та ВНП. Для цього на постійній основі залучають підрозділи Збройних Сил України, ДержНС і неурядових організацій.

Також зараз в інтернеті доступна інтерактивна карта забруднених ВНП територій. Її створенням і координацією займається Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони. Щомісяця всі оператори протимінної діяльності подають звіти про нетехнічне обстеження територій і проведені заходи з розмінування. Ці дані заносять в інтерактивну карту.

В Управлінні екологічної безпеки та протимінної діяльності повідомили, що за підрахунками ООН, один рік війни - це 10 років розмінування. Розмінування забруднених територій Донецької і Луганської областей при нинішніх темпах може тривати не одне десятиліття, це не рахуючи тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, на Донбасі загинули два співробітники СБУ - підполковники Волочаєв Денис Олександрович і Каплунов Дмитро Віталійович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram