ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" направить на модернізацію і закупівлю вагонів 700 млн грн прибутку 2020 року

Загалом на модернізацію і закупівлю нових вагонів перевізник планує витратити понад мільярд.

"Укрзалізниця" направить на модернізацію і закупівлю вагонів 700 млн грн прибутку 2020 року
Фото: Александр Рудоманов

АТ "Укрзалізниця" у 2020 році має намір модернізувати та купувати вагони на кошти від підвищення тарифів на пасажирські перевезення. Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Зокрема, планують купити 26 вагонів на суму 600 млн грн, а також модернізувати 40 вагонів на суму 500 млн грн. Частину коштів на фінансування цієї інвестиційної програми - близько 700 млн грн - компанія розраховує отримати від індексації тарифів на перевезення пасажирів.

В "Укрзалізниці" зазначили, що підвищення тарифів планують здійснювати поетапно у всіх категоріях вагонів, окрім 1-го класу поїздів "Інтерсіті+".

"Востаннє пасажирські тарифи переглядали восени 2018 року. Відтоді значно подорожчали суцільнокатані колеса для пасажирських вагонів (+64%), запасні частини до вагонів (+35%) і інша промислова продукція, необхідна для забезпечення пасажирських перевезень. Пасажирські перевезення з року в рік є збитковими для компанії і фінансуються за рахунок перехресного субсидування з доходів від вантажних перевезень", - сказано в повідомленні.

Перевізник прогнозує, що в 2020 році збитки від пасажирських перевезень можуть сягнути 14,3 млрд грн.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запланувала на 2020 рік продовження європейської колії до станції "Скнилів" у Львові. Зараз вона закінчується на станції "Мостиська 1" біля кордону з Польщею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram