ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцов отримав звання почесного громадянина Парижа

Режисер закликав підтримати його в боротьбі за повернення всіх українських політв'язнів.

Фото: https://twitter.com/PE_FRANCE

Український режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов отримав звання почесного громадянина Парижа. Цей документ йому в суботу, 30 листопада, на офіційній церемонії у французькій столиці вручила мер міста Анн Ідальго. Про це повідомили в пресслужбі Європарламенту.

Під час заходу Сенцов пообіцяв, що продовжить боротьбу за повернення українських політв'язнів, що залишилися в Росії.

"Всі українські ув'язнені не звільнені. Я буду продовжувати боротьбу за їх звільнення, І я сподіваюся, що ви підтримаєте мене в цій боротьбі", - сказав режисер.

Влада французької столиці ухвалила рішення присвоїти йому почесне громадянство у вересні 2018 року. Це було зроблено з ініціативи Анн Ідальго, яка тоді заявила, що Олег Сенцов повинен бути звільнений з російського ув'язнення.

Раніше Сенцову в Лондоні вручили премію в галузі захисту прав людини імені Магнітського. Сенцов став лауреатом цієї премії ще минулого року, проте не міг її забрати, оскільки перебував за ґратами в РФ.

Також український режисер раніше отримав премію "За свободу думки" імені Андрія Сахарова і нагороду проєкту "Платформа європейської пам'яті і совісті", що досліджує тоталітарні режими в Європі в 20 столітті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram