ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила хакерів, які майже 10 років крали гроші з рахунків у США і Європі

На ці гроші вони купували дорогу техніку, а потім продавали її в Україні.

СБУ викрила хакерів, які майже 10 років крали гроші з рахунків у США і Європі
Фото: ssu.gov.ua

У Черкаській області Служба безпеки України розкрила злочинне угруповання хакерів, які крали кошти з рахунків електронних платіжних систем Європи та США.

Організатором схеми є громадянин РФ, який проживає в Києві, і троє жителів Черкаської області, повідомили у пресслужбі СБУ.

"Кіберзлочинці через закриті хакерські форуми купували дані платіжних рахунків іноземців. За привласнені гроші вони закуповували товари в популярних іноземних інтернет-магазинах, потім реалізовували цю продукцію в Україні", - уточнили деталі в Службі безпеки України.

Угруповання діяло з 2010 року, його річний оборот становив 500-700 000 доларів. Під час обшуків у них вилучили товари, куплені на крадені гроші.

ssu.gov.ua
ssu.gov.ua

Це смарт-годинники, планшети Apple, телефони iPhone, камери GoPro й інша техніка загальною вартістю 5000 доларів. Вирішується питання про вручення підозри в несанкціонованому втручанні в роботу комп'ютерів і легалізації злочинних доходів.

Нагадаємо, в жовтні в Києві співробітники кіберполіції затримали хакера, який переховувався в Україні від правоохоронних органів США. Його підозрюють у привласненні 6 млн доларів з рахунків фінансових установ Штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram