ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР затримало чиновників виправних колоній за збут продуктів для засуджених

Задокументовано розкрадання і продаж продуктів на суму понад 500 тисяч гривень.

Слідчі теруправління ДБР у Полтаві затримали двох заступників керівників виправних колоній у Харківській області під час збуту продуктів харчування, придбаних для засуджених. Про це повідомляє пресцентр ДБР.

Фото: ДБР
Фото: ДБР

За попередньою інформацією чиновники списували продукти харчування для засуджених, закуплені Міністерством юстиції, і продавали їх оптовими партіями з території виправних колоній Харкова.

За два місяці протиправної діяльності задокументовано розкрадання і продаж продуктів на суму понад 500 тисяч гривень. Під час спроби виїзду з колоній двох мікроавтобусів з продуктами правоохоронці вилучили близько трьох тонн замороженого м'яса і риби.

Фото: ГБР

На цей момент затриманим повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364) КК України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Нагадаємо, раніше ДБР спіймало співробітників СБУ на хабарах за обіцянки не давати хід деяким справам. Працівники департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ систематично вимагали та отримували хабарі від підприємців за обіцянки не складати протоколи про виявлені порушення і не давати хід справам. З кожного підприємця правоохоронці вимагали від 20 до 300 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram