ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР прийшло з обшуком у будинок волонтерки Марусі Звіробій

Волонтерка вела трансляцію в соцмережі, але запис урвався.

ДБР прийшло з обшуком у будинок волонтерки Марусі Звіробій
Маруся Звиробий
Фото: facebook.com/marusya.zvirobiy

ДБР 28 листопада прийшло з обшуком у дім волонтерки Марусі Звіробій у Калинівці. Також на слідчих діях були співробітники СБУ, повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Тарас Березовець.

За його словами, слідчі погрожували виламати двері. Волонтерка вела пряму трансляцію подій у соцмережі, але запис урвався.

"Судячи з усього, обшук проводиться в рамках справи про "погрозу вбивства" Зеленського. Я писав днями, що Софії Федині (нардепка) і Марусі Звіробій висуватимуть підозри в організації злочинної групи. І ось це відбувається. Така підготовка до нормандської зустрічі. Маю питання. Це вже політичні репресії, коли приходять до воїнів ЗСУ, а не сепаратистів, чи ще ні?" - написав Березовець.

Нагадаємо, 6 жовтня Софія Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорювали варіанти загибелі президента Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припреться на передову. Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи накрили", - говорить на цьому відео Федина.

Після цього проти Федини та Звіробій відкрили кримінальні провадження, які в партії "ЄС" назвали переслідуванням за погляди й обмеженням свободи слова в Україні.

26 листопада Державне бюро розслідувань підготувало проєкт підозри депутатці Софії Федині з опозиційної фракції "Європейська Солідарність". Її звинувачують у погрозах убивством президенту Володимиру Зеленському (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram