ГоловнаСуспільствоЖиття

РФ продовжила термін розслідування у справі українських моряків, - адвокат

Стосовно військових моряків слідчі дії не заплановані.

РФ продовжила термін розслідування у справі українських моряків, - адвокат
Фото: УП

У РФ на два місяці продовжили термін попереднього розслідування у справі захоплених у Керченській протоці українських моряків. Про це у фейсбуці повідомив адвокат моряків Микола Полозов.

Розслідування продовжили через необхідність проведення низки слідчих дій.

"Начальник Слідчого управління ФСБ Росії генерал-лейтенант юстиції М.В. Шишов продовжив термін попереднього розслідування у справі щодо українських військових моряків ще на два місяці, до 25 січня 2020 року", - написав Полозов.

За його словами, слідчому необхідно отримати відповіді на доручення від оперативників, окрім того, планують допитати якогось свідка, якого саме - не відомо.

Після цього обвинуваченим і захисту повідомлять про завершення слідчих дій і нададуть матеріали справи для ознайомлення.

"Стосовно військових моряків слідчі дії не заплановані, моряків на слідчі дії не викликали", - додав Полозов.

Нагадаємо, три українські кораблі з 24 членами екіпажів були захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки. Українські моряки повернулися додому 7 вересня 2019 року під час обміну полоненими у форматі 35 на 35.

Ще 25 травня Міжнародний трибунал з морського права постановив, що РФ повинна негайно передати під контроль України захоплені кораблі. Росія цю вимогу проігнорувала, як і ще сім вимог України. Останню з них було направлено 4 жовтня.

20 листопада кораблі "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" повернулися в Україну, однак росіяни зняли з кораблів усе що тільки можна було, включаючи унітази, плафони і навіть розетки.

21 листопада в Гаазі почалися перші слухання "морської справи" щодо захоплення українських кораблів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram