ГоловнаСуспільствоПодії

Через аварію танкера в Одесі забруднення води в 53 рази вище норми

Держекоінспекція розрахує збиток і направить документ про відшкодування збитків.

Через аварію танкера в Одесі забруднення води в 53 рази вище норми
Фото: Думская

Через аварію танкера "Делфі" в Одесі в Чорному морі концентрація нафтопродуктів перевищує норму в 53 рази. Про це на фейсбуці повідомив в.о. глави Держекоінспекції Єгор Фірсов.

Інспектори з охорони навколишнього природного середовища відібрали проби води на місці аварії. «В результаті встановлено перевищення за вмістом у воді нафтопродуктів в 53 рази на місці аварії. Проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори перебувають на місці події", - зазначив Фірсов.

Представники Держекоінспекції відповідно до закону розрахують збиток, завданий навколишньому середовищу, після чого звернуться з відповідною претензією про відшкодування завданих збитків.

На цей момент інспектори разом з представниками АМПУ обстежують місце аварії танкера і повторно відбирають проби в зв'язку з появою плям маслянистого складу.

Нагадаємо, вночі в Одеській затоці танкер "Делфі" зірвало з якоря, він сів на мілину за кілометр від берега і майже перекинувся. Близько другої години дня екіпаж евакуювали.

Нардеп VII і VIII скликань Єгор Фірсов став виконувачем обов'язків голови Державної екологічної інспекції України зовсім недавно, 21 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram