ГоловнаСуспільствоПодії

Генпрокуратура і СБУ проводять обшуки в Одеському морпорту

Обшуки проходять у справі про нанесення понад 54 млн грн збитків.

Генпрокуратура і СБУ проводять обшуки в Одеському морпорту
Фото: Генпрокуратура

Генеральна прокуратура і СБУ проводять обшуки на території Одеського морського порту. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Генпрокуратури.

Правоохоронці викрили фінансову оборудку при реконструкції причалу №7 Одеського морського порту, під час якої державі завдано збитків на понад 54 млн гривень.

За версією слідства, посадові особи державного підприємства, ймовірно за попередньою змовою з іншими особами, перерахували на рахунки українського суб'єкта господарської діяльності 54 млн гривень за виконання певних видів робіт.

Пізніше, шляхом укладення низки фіктивних договорів, зазначені гроші перерахували на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, після чого розподілили між учасниками злочинної схеми.

При цьому роботи з реконструкції причалу №7 Одеського морського порту фактично не виконані.

Зараз слідчі проводять низку обшуків в Одесі, у тому числі на території Одеського морського порту і Одеської філії ДП "Адміністрація морських портів України".

Досудове розслідування триває, проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення усіх обставин скоєння злочину, притягнення винних до відповідальності і забезпечення відшкодування збитків.

Нагадаємо, 8 жовтня міністр інфраструктури звільнив начальників Дунайського пароплавства та Одеського порту. 16 жовтня Кабмін призначив тимчасовим виконувачем обов'язків директора ДП "Одеський морський торговельний порт" Олексія Маськовського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram