ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР і СБУ прийшли з обшуком у мерію Одеси (оновлено)

Слідчих цікавить погашення боргу КП за рахунок міського бюджету.

Фото: gp.gov.ua

Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України вранці 22 листопада прийшли з обшуком у мерію Одеси.

За інформацією "Української Служби Інформації", слідчі дії організували у будівлі Одеської міської ради на Думській, 1, а також у будівлі Євромерії на Косівській, 2.

За попередніми даними, обшукують кабінети Олега Бриндака (голова земельної комісії), Інни Поповської (директор юридичного департаменту міськради), а також Світлани Бедреги (заступник Одеського міського голови - директор департаменту фінансів міськради).

"Думская" пише, що слідчих цікавить фінансова допомога, яку місто надає КП "Теплопостачання м. Одеса". Зокрема, йдеться про погашення за рахунок міського бюджету 200-мільйонного боргу підприємства перед банком "Надра".

Оновлення 17:17. увечері 22 листопада пресслужби Генпрокуратури і СБУ підтвердили факт обшуків.

За версією слідства, чиновники мерії (можливо, у змові з комерційними структурами) могли привласнити майже 100 млн гривень під час погашення штучної кредитної заборгованості комерційному банку.

Фото: gp.gov.ua

Право вимоги на борги у банку викупило приватне підприємство, яке потім звернулося до мерії з вимогою його погашення й завищило суму заборгованості на 100 млн гривень.

Рішення про оплату завищеного боргу приймалося на основі недостовірних матеріалів, підготовлених посадовими особами декількох департаментів мерії. Потім бюджетні гроші були привласнені учасниками угоди.

Досудове розслідування веде територіальне управління ДБР у Миколаєві за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - розкрадання майна.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, мер Одеси Геннадій Труханов у п'ятницю мав бути у Києві на засіданні у Вищому антикорупційному суді, але не з'явився за станом здоров'я. Він нібито ліг на операцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram