ГоловнаСуспільствоПодії

Шахта "Горська" в Луганській області призупинила роботу через обмеження електропостачання

Постачальник електроенергії обмежив енергопостачання через заборгованість.

Шахта "Горська" в Луганській області призупинила роботу через обмеження електропостачання
Фото: Михаил Волынец\ФБ

Сьогодні, 20 листопада, шахта "Горська" підприємства "Первомайськвугілля" в Луганській області призупинила роботу через обмеження енергопостачання. Про це у фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. 

За його даними, постачальник електричної енергії обмежив енергопостачання через заборгованість. "Видобуток вугілля не ведеться. Шахта працює в режимі життєзабезпечення: відкачується вода, проводиться провітрювання. Знеструмлено скіповий стовбур, адміністративний корпус, не працюють котельні, а отже повністю відсутнє опалення", - написав Волинець.

Через відсутність опалення і очікуване зниження температури повітря до -10 градусів існує загроза повної зупинки роботи шахти.

"Існує реальна загроза "заморожування" шахти. Зрозуміло, що за такого розвитку подій, у держави навряд чи знайдуться кошти на відновлення її роботи", - сказано в повідомленні.

Шахта могла б забезпечити підтримку технологічних процесів у разі погашення 62 млн гривень заборгованості за відвантажене вугілля державними компаніями "Центренерго" і "Держвуглепостач".

Нагадаємо, сьогодні, 20 листопада, в Донецькій області на шахті "Північна" ДП "Торецьквугілля" виникла пожежа. Усі роботи на підприємстві було зупинено. До гасіння залучили 34 людини особового складу і дев'ять одиниць техніки. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram