ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти влаштували 10 підривів на ділянці відведення військ біля Петрівського

На думку українських військових, так вони створюють "картинку" для пропагандистських ЗМІ.

Окупанти влаштували 10 підривів на ділянці відведення військ біля Петрівського
Фото: politeka.net

Біля Петрівського Донецької області російсько-окупаційні війська влаштували 10 вибухів на території відведення військ. Українські військові вважають, що метою таких дій є створення "правильної картинки" для пропагандистських ресурсів "Л/ДНР" і Росії.

Патруль СММ ОБСЄ 18 листопада помітив вантажівку й автобус із десятьма саперами з непідконтрольних уряду районів, які рухалися в бік ділянки розведення. Про це повідомили на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

"18 листопада, ведучи спостереження приблизно за два км від н.п. Петрівське (непідконтрольний уряду, 41 кілометр від Донецька), спостерігачі чули і бачили один вибух за 2,5 км на захід (за оцінкою, контрольований підрив у межах ділянки розведення), а через дві хвилини чули ще десять вибухів, розцінені як розриви снарядів, і бачили дим на відстані 2,5 км у межах відведення військ", - йдеться у звіті місії ОБСЄ.

Спостерігачі з української сторони СЦКК обстрілів на ділянці розведення за 18-19 листопада не зафіксували.

"Тож можна констатувати, що десять вибухів, оцінених СММ ОБСЄ як розриви снарядів, імовірно, є підривами, які несанкціоновано, без повідомлення СММ ОБСЄ, провели так звані підрозділи МНС окупаційної влади", - повідомили у штабі ООС.

Зазначають, що зазвичай такі дії окупантів призводять до створення відповідних матеріалів у терористичних і російських ЗМІ. Надалі цю інформацію використовують як компромат проти ЗСУ.

Фото: acebook.com/pressjfo.news/

Нагадаємо, біля населених пунктів Петрівське і Богданівка у Волноваському районі Донецької області 9 листопада розпочалося розведення сил і засобів. 11 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що бойовики намагаються зірвати процес розведення військ у Петрівському.

11 листопада у штабі ООС повідомили про завершення практичної частини відведення сил і засобів на ділянці Богданівка-Петрівське.

13 листопада почалося розмінування територій на цій ділянці розведення військ. Планувалося, що на цей процес піде до семи діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram