ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА видала містобудівні умови для забудови ринку "Почайна" в Києві

Частина ділянки потрапляє в історичний ареал столиці.

КМДА видала містобудівні умови для забудови ринку "Почайна" в Києві
Фото: news.liga.net

Департамент містобудування та архітектури КМДА видав компанії "Б.В." містобудівні умови і обмеження для забудови території книжкового і речового ринку "Почайна". Згідно з документом, там заплановано збудувати торгово-громадський центру "Петрівка", пишуть "Українські новини" з посиланням на дані реєстру виданих містобудівних умов і обмежень.

Ділянка під майбутнє будівництво займає 0,9899 га і розташована за адресою вул. Вербова, 21 і 23. При цьому її частина потрапляє в історичний ареал Києва, через що забудовник зобов'язаний погодити дії з органами охорони культурної спадщини.

Також компанії потрібно отримати погодження "Київського метрополітену" і врахувати перспективний пересадковий вузол електропоїздів із виходом до станції метро "Почайна" і на вулицю Вербову.

Повідомляють, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Б.В" зареєстроване на проспекті Степана Бандери, 16Д. Його кінцевими бенефіціарами є колишній заступник міністра екології та природних ресурсів Ігор Вільдман [займав цю посаду у 2010-2012 роках], Деспойна Харалампус Ніколау і Джіана Трапезаніду.

Ігор Вільдман контролює "Б.В." через компанію "Вільдман", Харалампус Ніколау і Трапезаніду - через кіпрську Belviro Trading.

Нагадаємо, 2017 року в Києві розгорілося протистояння між громадськістю і забудовником "Емпоріум пропертіз", який збирався звести 14 багатоповерхівок на місці колишнього Сінного ринку.

Пізніше стало відомо, що комунальне підприємство "Київблагоустрій" не видавало компанії "Емпоріум пропертіз" дозволу на встановлення будівельного паркану, без якого не можна вести роботи на ділянці.

Активісти "Національного корпусу" в листопаді знесли паркан, а інспектор "Київблагоустрою" зафіксував його відсутність, видавши розпорядження на припинення будівельних робіт до отримання дозволу на тимчасове порушення благоустрою.

У листопаді КМДА в особі мера Києва Віталія Кличка і забудовник Сінного ринку компанія "Емпоріум пропертіз" в особі Олександра Перехреста підписали меморандум про зняття соціальної напруги навколо забудови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram