ГоловнаСуспільствоПодії

Директор Хмельницького держархіву прив'язав собаку до машини і 1,5 км тягнув по дорозі

Володимир Байдич стверджував, що пес покусав його матір.

У неділю, 17 листопада, біля села Кузьмін в Красилівському районі Хмельницької області одна з машин тягнула за собою на ланцюгу собаку. Повідомлення про знущання над твариною з'явилося в співтоваристві захисників тварин Хмельницька в Facebook, передає zaxid.net.

Вже після опублікування фотографій і відео земляки впізнали в чоловікові директора Хмельницького обласного архіву і колишнього віцемера обласного центру Володимира Байдича.

Фото: Фото з фейсбук Олени Голубничої

Місцевий сайт vsim.ua пише, що солдат-спецназівець, який проїжджав повз, побачив, як одна з машин тягнула за собою на ланцюзі закривавлену собаку. Водій автомобіля, до якого була прив'язана тварина, пояснив, що пес вкусив його маму, тому він вирішив розправитися з ним таким чином.

За словами очевидців криваві сліди було видно протягом 1,5 кілометра.

Фото: Фото з фейсбук Олени Голубничої

Керівник ГО "Врятуй життя" Олена Голубнича розповіла, що собаку доставили в Красилів. Зараз вирішується питання про те, щоб перевезти її до Хмельницького.

Фото: Фото з фейсбук організації захисту тварин"Урятуй життя"

Фото: Фото з фейсбук організації захисту тварин"Урятуй життя"

У поліції Красилова повідомили, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України "Жорстоке поводження з тваринами". Чоловікові, який так розправився з твариною, загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами в Україні посилили з літа 2017 року.

Нагадаємо, влітку минулого року в Києві зоозахисники домоглися затримання шкуродера Олексія Святогора. Він відомий як жорстокий вбивця бродячих тварин, на його рахунку понад 500 вбивств. Проте "догхантер" був затриманий не за розправу над тваринами, а за поширення інформації про свою діяльність.

Рік тому в Одесі заарештували чоловіка, який знущався над кошенятами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram