ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Митрополит Епіфаній закликав Росію зупинити знищення українських храмів у Криму

Окупаційна влада намагається знести храм української церкви в Євпаторії.

Митрополит Епіфаній закликав Росію зупинити знищення українських храмів у Криму
Фото: pomisna.info

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав український уряд прийняти рішення щодо права власності на приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі.

Він упевнений, що цей крок "продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму", а також надасть можливість більш ефективно захищати її права на міжнародному рівні.

На своїй сторінці в фейсбуці предстоятель української помісної православної церкви заявив, що в анексованому Криму тривалий час грубо порушується одне з основних прав людини - на свободу совісті та релігії.

За його словами, архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент бореться за право молитися у Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі, "з якого їх насильно викидає російська держава".

"До цієї "гарячої точки" додалася інша - храм Української Церкви в Євпаторії, який окупаційна влада намагається просто знести", - йдеться в повідомленні.

Предстоятель ПЦУ закликав російську владу зупинити знищення українських храмів у Криму.

"Схаменіться і припиніть злочин проти законів людських і закону Господнього! Згадайте прикру долю радянських атеїстів і не повторюйте їх шляху, зазіхаючи на храми Божі", - додав митрополит Епіфаній.

Раніше архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент повідомив, що влада Криму вимагає "звільнити приміщення" Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram