ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція зі стріляниною затримала п'яного водія трактора, який збив жінку і намагався втекти в поле

Інцидент стався біля села Сьомаки Вінницької області.

Поліція зі стріляниною затримала п'яного водія трактора, який збив жінку і намагався втекти в поле
Фото: vn.npu.gov.ua

У Вінницькій області поліцейські застосували зброю, щоб зупинити нетверезого водія трактора, який наїхав на жінку і намагався втекти.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

Правоохоронцям надійшло повідомлення, що біля села Сьомаки сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій постраждала місцева мешканка, що йшла з велосипедом по ґрунтовій дорозі. На щастя, отримані нею ушкодження виявилися незначними.

Фото: vn.npu.gov.ua

"Під час оформлення ДТП 60-річний тракторист завів трактор і намагався виїхати в поле. Один зі співробітників поліції заліз на плуг і намагався дістатися до кабіни, але водій зіштовхнув його з трактора. Щоб зупинити порушника, поліцейський зробив кілька пострілів по колесах трактора, але той не зупинився", - йдеться в повідомленні.

Через декілька годин поліцейські затримали водія біля магазину в селі Чернятинці. Як з'ясувалося, він покинув трактор у лісосмузі, де той застряг у багнюці. Чоловік прийшов додому, сів за кермо свого мікроавтобуса і поїхав до магазину.

Стосовно затриманого складено адмінпротоколи. Однак, окрім адміністративної відповідальності, йому також загрожує кримінальна - за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) і ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу).

Нагадаємо, влітку в Київській області чоловік на саморобному тракторі влаштував перегони з патрульними.

Відзначимо, що минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачено штраф у розмірі 10,2 тис. гривень і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якому двічі впродовж 5 років призначали адміністративне покарання, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram