ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У ПЦУ заявили, що біометричний паспорт - "не печать антихриста"

Церква розвінчала популярний міф про сучасні документи.

У ПЦУ заявили, що біометричний паспорт - "не печать антихриста"
Фото: business.ua

Православна Церква України не засуджує використання біометричних паспортів, оскільки вони є одним із проявів наукового і технологічного прогресу. Про це повідомили на офіційній сторінці ПЦУ в Facebook.

Представники ПЦУ підкреслили, що ніяких релігійних підстав у біометричних паспортів немає.

"Господь не дарма наділив людину даром свободи вибору. Те, що відомо з Писання, як "печать антихриста", може бути прийнято тільки за усвідомленого вибору людини, яка зречеться Бога. Таємно, через технології, без відома самої людини ніхто не зможе зробити віруючого християнина слугою диявола", - підкреслили в ПЦУ.

Відзначають також, що головна боротьба для людини - це війна з гріхом і спокусами і саме вони можуть віддалити від Бога.

"Бог дає нам силу-силенну можливостей і методів пізнань світу, і біометричні паспорти - тільки один із них. Вони не здатні віддалити або наблизити нас до Господа, зробити більше або менше християнином, поставити на нас "печать антихриста". Не звертайте уваги на безпідставні забобони і не бійтеся користуватися благами прогресу", - закликали в ПЦУ.

Нагадаємо, раніше Православна Церква України повідомила, що щеплення допомагають сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було в стародавні часи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram