ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокати сімей Героїв Небесної сотні вимагають від Зеленського скликати позачергову сесію Ради

Слідство у справах Майдану зупиниться з 20 листопада на невизначений час.

Адвокати сімей Героїв Небесної сотні вимагають від Зеленського скликати позачергову сесію Ради
Фото: Макс Требухов

Адвокатська дорадча група вимагає від президента України Володимира Зеленського скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроєкту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

Про це повідомляється на сторінці групи у фейсбук.

"Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану в ДБР до ухвалення поправки, створення управління щодо Майдану в ДБР і переведення туди слідчих з ГПУ", - йдеться в заяві.

Як повідомила адвокат сімей Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська, через те, що Верховна Рада "не встигла" проголосувати необхідні поправки до закону про ДБР, слідство у справах Майдану зупиниться з 20 листопада на невизначений час.

За її словами, наступного разу провести голосування у Верховній Раді з цього питання можна буде 3 грудня.

"Справи не можна передавати в ДБР до того, як поправка №318 буде проголосована, в ДБР буде створено управління у справах Майдану, а слідчих ГПУ переведуть в ДБР, тому що це буде означати передати справи Майдану просто в руки Портнова" , - заявила Закревська.

Нагадаємо, з 20 листопада органи прокуратури втратять слідчі функції, після чого справи Майдану повинні перейти частково - до Держбюро розслідувань, частково - до НАБУ.

14 листопада активісти та родичі загиблих під час Революції Гідності провели акцію під будівлею Офісу президента, вимагаючи ефективного розслідування справ Майдану після переходу їх у підслідність ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram