ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Українець став наймолодшим католицьким єпископом у світі

38-річний о. Степан Сус призначений єпископом курії верховного архієпископа УГКЦ.

Українець став наймолодшим католицьким єпископом у світі
Отец Степан Сус во время паломничества военнослужащих в Рим
Фото: vaticannews.va

Настоятель гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла у Львові отець Степан Сус призначений єпископом курії верховного архієпископа Української Греко-Католицької Церкви.

Священник, якому в жовтні виповнилося 38 років, стане наймолодшим католицьким єпископом у світі, повідомляє Vatican News.

"У Ватикані повідомляють про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священника Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надана титулярна резиденція Зігріса", - йдеться в інформації офіційного видання Ватикану.

Владика-номінант Степан Сус народився 7 жовтня 1981 року у Львові. Богословську освіту здобув у Львівській духовній семінарії Святого Духа, в 2006 році отримав сан священника. Був капеланом при Львівській академії сухопутних військ, синкелом Львівської архиєпархії УГКЦ у справах військовослужбовців, студентів і сиріт, а також настоятелем гарнізонного храму святих Петра і Павла у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram