ГоловнаСуспільствоЖиття

​Підозрюваного у побитті дітей в одеському притулку поліцейського звільнили

Таке рішення ухвалено за результатами службового розслідування.

​Підозрюваного у побитті дітей в одеському притулку поліцейського звільнили
Архивное фото
Фото: hayeli.am

Керівництво поліції Одеської області звільнило ювенального інспектора Андрія Крецула, якого звинувачують у побитті дітей у притулку "Світанок".

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

"За результатами службового розслідування його (Крецула -ред.) звільнили. Тобто під час службового розслідування його відсторонили, а за результатами - звільнили. Таке рішення було ухвалено цього тижня", - розповів начальник ювенальної превенції поліції області Віталій Капуляк.

Про знущання над дітьми в одеському центрі соціально-психологічної реабілітації "Світанок" повідомила активістка і колишня працівниця місцевої поліції Зоя Мельник. Вона заявила, що дітей били вихователі центру та поліцейський Хмельницького відділу Андрій Крецул. За словами активістки, через насильство діти неодноразово тікали з притулку.

Нагадаємо, в серпні минулого року одеському притулку "Світанок" призначили перевірку через скарги дітей на побиття. Скандал навколо притулку здійнявся після публікації Мельник. Активістка познайомилася з дівчинкою з притулку, яка розповіла, що вихователі застосовують до неї методи фізичного впливу. Коли відеозапис свідчень дівчинки потрапив у мережу, поліція відкрила кримінальне провадження за 126 статтею КК (побиття і катування).

Директор служби з прав дітей Одеської ОДА Алла Кіріяк відмовилася визнати, що в притулку б'ють дітей. "Якби дійсно існували факти насильства щодо дітей, така інформація одразу була б передана дітьми тим, кому вони довіряють: психологу, завідувачу, волонтерам, іншим особам", - заявляла вона в коментарі LB.ua.

За її словами, жодного сигналу за останні три роки про факти насильства з боку персоналу не надходило. 9 серпня минулого року Кіріяк відсторонили від займаної посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram