ГоловнаСуспільствоПодії

Через вибух снаряду у Балаклеї загинули двоє саперів, п'ятеро поранені (оновлено)

Один військовий у важкому стані, один - середнього ступеня тяжкості; троє - легкого ступеня тяжкості.

Через вибух снаряду у Балаклеї загинули двоє саперів, п'ятеро поранені (оновлено)
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На території технічної частини військового арсеналу у Балаклеї Харківської області через вибух снаряду отримали поранення шестеро саперів, двоє з них загинули.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

"15 листопада о 15:20, за повідомленням чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, до медичних установ було оперативно доставлено чотирьох військовослужбовців ЗСУ. Пораненим оперативно надається професійна медична допомога в повному обсязі у медичних установах", - йдеться у повідомленні.

За уточненою інформацією від чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, двоє саперів отримали поранення, несумісні з життям.

"Четверо військовослужбовців ЗСУ, про яких повідомляли раніше, знаходяться у медичних установах. За уточненою інформацією медиків, троє з поранених - у тяжкому стані, один - середньої тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Оновлення. За уточненою інформацією Генштабу, в результаті вибуху двоє військовослужбовців загинули, п'ятеро отримали поранення.

"Двоє військовослужбовців-саперів загинули. П'ятеро військовослужбовців-саперів отримали поранення, один - у важкому стані, один - середньої тяжкості; троє - легкого ступеня тяжкості. Пораненим військовослужбовцям надається професійна невідкладна медична допомога", - йдеться в повідомленні.

На місце надзвичайної події прибула оперативна група Генерального штабу на чолі з першим заступником начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенантом Сергієм Корнійчуком. Також на місці працюють представники Військової служби правопорядку у ЗСУ та представники правоохоронних органів, які з'ясовують причини та обставини вибуху.

Нагадаємо, сьогодні жителі Балаклеї почали повідомляти про звуки вибухів на території військового арсеналу. Пізніше у Генеральному штабі пояснили, що військовослужбовці підривали там нетранспортабельні боєприпаси. У Генштабі запевнили, що місцевим жителям та об'єктам інфраструктури нічого не загрожує.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони у Балаклеї виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. Тоді внаслідок детонації боєприпасів загинула одна людина, двоє постраждали. Збиток від вибухів оцінили у 220 млн гривень.

На складі зберігається понад 100 тис. тонн боєприпасів. Найнебезпечніші - снаряди для САУ "Акація", зона дії яких - до 20 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram