ГоловнаСуспільствоПодії

На території військового арсеналу у Балаклеї підривали нетранспортабельні боєприпаси (оновлено)

За даними місцевих ЗМІ, сталася надзвичайна подія під час вивезення снарядів.

На військовому арсеналі у Балаклеї Харківської області сталося кілька вибухів.

Про це повідомляє UA:Харків.

Мер міста Іван Столбовий підтвердив, що поодинокі вибухи сталися на території арсеналу. Зараз він з'ясовує з військовою частиною, що сталося.

За інформацією ексначальника районної Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Черепахи, лунають поодинокі вибухи на території арсеналу, розліт осколків - 20-30 метрів, горить трава.

Місцевий сайт 057.ua повідомляє, що у Міністерстві оборони розповіли, що сталася надзвичайна подія під час вивезення снарядів. Один з них вибухнув. Попередньо, поранено одного з саперів.

Фото: ХС|Харків

Оновлення. Як з'ясувалося, у районі військового складу у Балаклеї сапери підривали нетранспортабельні боєприпаси. Про це повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ у фейсбуці.

"15 листопада 2019 року о 14:28, за повідомленням чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, на технічній території, де з метою утилізації залишків боєприпасів та їх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням усіх заходів безпеки, здійснювалося в установленому порядку планове знищення залишків боєприпасів і їх елементів у спеціально обладнаному для цього місці - котловані, пролунало близько 20 вибухів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для забезпечення безпеки під час утилізації було задіяно пожежний підрозділ військової частини.

"Зараз на технічній території військової частини проводяться заходи з благоустрою місця проведення робіт з утилізації залишків боєприпасів та їх елементів. Місцевим жителям та об'єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці", - підкреслили у Генштабі.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони у Балаклеї виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. Тоді внаслідок детонації боєприпасів загинула одна людина, двоє постраждали. Збиток від вибухів оцінили у 220 млн гривень.

На складі зберігається понад 100 тис. тонн боєприпасів. Найнебезпечніші - снаряди для САУ "Акація", зона дії яких - до 20 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram