ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу на Донбасі 15 обстрілів, загинув український військовий

Окупанти били із заборонених мінометів і БМП.

За минулу добу на Донбасі 15 обстрілів, загинув український військовий
Фото: Макс Левин

Збройні формування РФ за минулу добу 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті чого загинув один український боєць. Про це повідомляє штаб ООС.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів й іншої стрілецької зброї. Крім того, ворог вів вогонь з гармат БМП", - сказано в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти здійснили вісім обстрілів: двічі біля Кам'янки - з автоматичних і ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, двічі - неподалік від Пісків - з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Новомихайлівки - з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Широкиного і Гнутового - зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів; неподалік від Красногорівки - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано сім обстрілів: біля Жолобка - зі стрілецької зброї, підствольних і ручних протитанкових гранатометів; неподалік від Новолуганського і Луганського - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; біля Майорська - з РПГ і великокаліберних кулеметів; двічі біля Новотошківського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; в районі Оріхового - з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

«Учора, 14 листопада, в результаті обстрілу поранення, несумісні з життям, отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил», - зазначає штаб.

З початку цієї доби російські окупаційні війська один раз обстрілювали позиції Об'єднаних сил біля Новолуганського. Ворог вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Втрат немає.

Нагадаємо, під час промови за підсумками саміту БРІКС президент РФ Володимир Путін запропонував розвести війська вздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Крім того, він заявив, що Україна повинна продовжити термін чинності закону про особливий статус Донбасу, інакше він не бачить, «про що взагалі можна говорити» в нормандському форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram